STORITVE

KOLO ŽIVLJENJA

Prvih nekaj dni koledarskega leta običajno delamo pregled preteklega leta in si hkrati postavljamo cilje za prihodnje leto. Včasih pa se nam zgodi, da nismo popolnoma zadovoljni s svojim življenjem in da hkrati niti ne vemo kaj je tisto, kar nam ne ustreza (kariera, družina, zdravje,ipd.). Vsi se zavedamo, da je ohranjanje ravnotežja oz. harmonije v življenju izrednega pomena, saj odkloni na različnih področjih (kariera, stres ipd.) običajno vplivajo na preostala področja (zdravje, težave v odnosih ipd.). Ob vsem tem pa je pomembno, da imamo sliko, kje se nahajamo v danem trenutku, ko delamo plane za naprej.
Omenjena tehnika, s katero lahko enostavno naredimo analizo svojega trenutnega življenja, je namenjena osebni rasti in razvoju. Razvil jo je Paul J. Meyer, ki je bil eden izmed začetnikov osebnega in poklicnega razvoja in čigar življenjsko delo se opira na osebni razvoj, postavljanje ciljev, pravilno upravljanje s časom in doseganje rezultatov. Tako najlažje ugotovimo kako doseči ravnovesje in si hkrati ustvarimo srečno in uspešno življenje.
Zavedati pa se moramo in to tudi spoštovati, da harmonija v življenju za vsakega izmed nas predstavlja nekaj drugega.

Zakaj uporabiti to tehniko?

 • na enostaven in hiter način dobimo vpogled v naše življenje
 • ugotavljamo katera področja nam prinašajo zadovoljstvo in katera nezadovoljstvo (na le-teh je potrebno graditi)
 • z razjasnitvijo posameznih področij, načrtovanjem in postavljanjem ciljev spodbuja motivacijo
 • uporabna za vse (za mlade in malo manj mlade, v podjetjih, šolah ipd.)
 • kolo življenja ni le informativne narave, ampak je dejansko namenjeno za spodbujanje, usmerjanje in osredotočanje na zastavljene cilje in doseganje rezultatov.

TEHNIKE IN NAČINI OBVLADOVANJA ŽIVLJENJSKIH IZZIVOV

DIHALNE TEHNIKE

Kisik in z njim povezano dihanje je bistven element za življenje brez katerega si ne predstavljamo bivanja na tem planetu. Poleg tega, da nam dihanje omogoča preživetje, vpliva tudi na številne telesne procese, kar se odraža v našem počutju. Vsi poznamo občutek lahkotnega dihanja, ko se stvari odvijajo po planu in nasprotno v stresnih trenutkih čutimo težo, pospešeno dihanje in srčni utrip. Ko govorimo o dejavnikih, ki vplivajo na življenje, sta običajno v prvi vrsti navedena zdrava prehrana in gibanje. Nemalokrat pa se pozabi na dihanje, saj ga velikokrat niti ne opazimo oz. zaznamo. Zdi se nam kot nekaj samoumevnega, pa čeprav to ni.

Bolj redno kot boste izvajali dihalne tehnike, lažje boste prepoznali in razlikovali načine dihanja (napeto, kratko, hitro, zakrčeno) in jih posledično tudi umirili in sprostili. V primeru zdravstvenih težav ali jemanja zdravil, se o tem posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, saj dihalne tehnike, ki jih predstavimo na delavnici niso nadomestilo za zdravljenje.

Z rednimi vajami se zmanjša anksioznost in depresija, uredi se krvni tlak, izboljša se imunski sistem, poveča se energija, zmanjša stres ipd. Mnogi strokovnjaki iz številnih področij (zdravniki, športni trenerji, terapevti ipd.) so enotnega mnenja, da je dihanje oz. pravilno dihanje izrednega pomena.

Kljub temu, da lahko imajo različne dihalne tehnike različne vplive na različne ljudi, je najbolj pomembno to, da sledite sebi in poslušate svoje telo. Prav nič pa ni narobe, če si vsak dan vzamete nekaj trenutkov in jih posvetite temu, da se umirite in sprostite.

 

GRADNIKI TELESA

Običajno ob skrbno pripravljenih obrokih tekom dneva ne potrebujemo prehranskih dopolnil. Vendar pa velikokrat posežemo tudi po vnaprej pripravljeni hrani, ki je v večini primerov precej osiromašena bistvenih sestavin, ki jim lahko rečemo tudi gradniki telesa. Razlogov za uporabo prehranskih dopolnil je tako več od npr. industrijsko predelane hrane, nezdravega življenjskega sloga, sodobnega načina življenja vse do povečanih potreb zaradi pogostejše oz. povečane fizične aktivnosti, nosečnosti, jemanja zdravil, bolezni ipd. V naštetih primerih je jemanje prehranskih dopolnil tako precej koristno. Prav je, da omenimo tudi to, da količino vseh pomembnih sestavin vedno ne moremo dobiti z našo redno, zdravo in pestro prehrano, saj bi bile količine zaužite hrane prevelike. Naravna prehranska dopolnila so po učinkovinah običajno precej podobna domačim sirupom, posušenemu sadju, vloženemu sadju, zato je njihovo jemanje varno. Kot pri vsaki stvari, pa moramo tudi tukaj vedno biti zmerni in predvsem upoštevati priporočila proizvajalca ter ne preseči priporočenih količin. Ko se odločamo za prehranska dopolnila moramo v prvi vrsti vedno preveriti ali so le-ta resnično naravna, brez sintetičnih dodatkov, s čim manj ali nič dodatnih primesi ter podprta z ustreznimi certifikati.

Razne študije pravijo, da je za zdrav življenjski slog dovolj uživanje raznovrstne rastlinske hrane…poudarek na raznovrstni rastlinski prehrani. Vnos živil živalskega izvora je namreč nemalokrat povezan s pojavom različnih bolezni (bolezni srca in ožilja, različne vrste raka, kap ipd.). Hkrati lahko tudi iz opazovanja same narave ugotavljamo, da je zmotno prepričanje, da človek za močne kosti in mišice potrebuje živila živalskega izvora. Dokaz za to so naši živalski sorodniki, šimpanzi in gorile, ki uživajo samo rastlinsko hrano, njihove kosti in mišice pa so precej močne. Zavedati pa se je potrebno tudi to, da imajo na naše prehranjevalne navade danes v veliki meri vpliv sodobne tehnologije (način življenja, postopki predelave hrane ipd.), marketing podjetij in vladajočih elit pa tudi same kulture narodov ipd.

V zadnjih letih oz. desetletjih smo pozabili na to, da je v naravi na voljo veliko stvari, s katerimi se lahko podpremo ali celo pozdravimo ob lažjih boleznih. Običajno je prvi znak, da naši gradniki telesa niso v ravnovesju utrujenost, ki pa jo nemalokrat kar zanemarimo ali vzrok le-te pripišemo načinu življenja. Eden izmed naslednjih opozorilnih znakov je bolečina in šele takrat običajno začnemo razmišljati kaj bi bilo dobro narediti, da se stanje popravi. Vedno in povsod je za krepitev imunskega sistema na prvem mestu zdrav način življenja z veliko gibanja na svežem zraku, uživanjem zdrave ekološke in lokalno doma pridelane prehrane (sadje, zelenjava, voda) ter poslušanjem sebe in svojega telesa (skrb za duševno zdravje, meditacija, sproščanje).

Prehrana je na različnih koncih sveta različna, njena naloga pa je, da nam omogoča rast in razvoj, daje energijo in toploto. Ker pa smo si ljudje precej različni je prav, da razumemo tudi to, da je zdrava prehrana oz. hrana, ki ustreza našemu telesu lahko različna za vsakega izmed nas. Skupna lastnost zdrave prehrane je le to, da z njo v telo vnesemo dovolj življenjsko pomembnih hranil. Kot je že precej časa znano, se vse naše zdravje prične v črevesju. Zato je skrb za zdravo prebavo ena bolj pomembnih. Tudi DoTerra® ima na voljo kar nekaj eteričnih olj primernih za notranjo uporabo oz. zaužitje ter prehranskih dopolnil, ki so bila ustvarjena z namenom boljšega delovanja različnih komponent prebavnega sistema. Kot smo že omenili pa je zelo pomembno za katera prehranska dopolnila se odločimo, kako so pridelana oz. pridobljena, v kakšnih količinah jih zaužijemo ipd., saj nas le resnično naravna lahko podprejo pri našem delovanju in ne povzročajo dodatnih nevšečnosti.

Rešitev imamo na dlani in je zelo preprosta…narava dela čudeže, le priložnost moramo dati njej in sebi.

 

ETERIČNA OLJA

V vsakdanjem življenju uporabljamo ogromno izdelkov, polnih različnih sintetičnih kemikalij. Vsi takšni nenaravni izdelki lahko imajo negativen vpliv na naše zdravje, počutje in hkrati tudi na naše okolje. V mnogih rastlinah pa so v njihovih semenih, cvetovih, koreninah in lubju prisotne naravne kemične spojine, ki jim pravimo eterična olja. Rastlini dajejo vonj, jo ščitijo pred nevarnostmi iz okolja in ji poleg številnih drugih funkcij pomagajo tudi pri opraševanju.

Že v preteklosti so eterična olja uporabljali za aromaterapijo, osebno nego, pri verskih obredih, pri pripravi hrane in za lepotne tretmaje. Številne znanstvene raziskave v zadnjih nekaj letih so dokaz, da je uporaba čistih eteričnih olj učinkovita in varna. Ker pa se eterična olja posameznih rastlin med seboj precej razlikujejo po sestavi je prav, da pred nakupom in uporabo poiščemo ustrezne informacije in res čista eterična olja, katerih uporaba bo podpirala naše počutje in zdravje.

Predstavljena eterična olja DoTerra® so ena vodilnih v tej panogi, še posebej na področju znanosti in raziskovanja, saj je bilo samo v letu 2020 v znanstvenih revijah objavljenih 20 recenziranih študij s čudovitimi rezultati. Omenimo samo nekaj od teh in sicer, da je sposobnost omenjenih eteričnih olj, ki jih na predavanju predstavimo, spodbujanje zaščitnega celičnega odziva in pospeševanje zdravega strukturnega preoblikovanja.

Za uporabo eteričnih olj v vsakdanjem življenju je dovolj že osnovno razumevanje o tem, kako na varen način uporabljati in nanašati olja. Nekatera olja tako pomirjajo, druga poživljajo, spet nekatera grejejo, druga hladijo ipd. Uporaba v vsakdanjem življenju bo tako velik doprinos k zdravemu načinu življenja in bivanja na našem čudovitem planetu, saj nas podpirajo, opolnomočajo, pomirijo, poživijo na popolnoma naraven način brez prisotnih kemikalij. Ker izdelki niso namenjeni zdravljenju bolezni ali preprečevanju le-teh, se v primeru že prisotnih bolezenskih stanj ali kako drugače prisotnih zdravstvenih situacij pred uporabo posvetujte z zdravnikom.

Na srečanju se bomo glede na tematiko dotaknili tudi vprašanj kot so: Katera so najboljša eterična olja? Kaj naredi omenjena in predstavljena eterična olja drugačna? Ali so eterična olja varna? Kako vem, koliko eteričnega olja je treba uporabiti? Eterična olja in otroci? Eterična olja in nosečnost? Eterična olja in živali?

Le čista visokokakovostna eterična olja DoTerra® vam pomagajo zagotavljati varno in naravno skrb za vso družino in okolje. Z njihovo uporabo bo vaše življenje veliko bolj dišeče, predvsem pa bolj kakovostno in lepše.

ACCESS CONSCIOUSNESS®

Vsak od nas je svoj univerzum in vsak od nas ima svoj pogled na svet. Ali ste se kdaj vprašali zakaj se v življenju na iste oz. enake situacije odzovemo različno? Vse to, kar smo in vemo se namreč prične v nas graditi in oblikovati že pred samim rojstvom, potem kasneje tekom življenja pa se vse skupaj samo še utrjuje in potrjuje. Pa je vse to, kar prejemamo iz okolice resnično? Ali je zares resnično za nas ali nam je to kot resnično podal in prodal nekdo drug? Kaj bi vi izbrali, če bi lahko bili točno tisto, kar pravzaprav že ves čas veste, da ste?

Zelo praktično in predvsem hitro učinkovito orodje, s katerim si lahko pomagamo, so Access Bars® tretmaji. To je 32 energijskih točk na glavi, katere aktiviramo z rahlim dotikom, ki izniči elektromagnetni naboj. Po tretmaju imamo tako veliko več jasnosti in lahkotnosti.

Vaše življenje še ni tisto, kar bi želeli, da bi bilo? Bi bili pripravljeni izbrati možnost, ki vam je na voljo in bo v vaše življenje vnesla več ustvarjalnosti, jasnosti, lahkotnosti, radosti in veličastnosti?

Access Bars® je le eno izmed orodij, ki je na voljo pri Access Consciousnessu®, katerega oblikujeta ustanovitelj Gary Douglas in sokreator dr. Dain Heer. V zadnjih 25-ih letih je prisoten v 173 državah sveta z več kot 30.000 uporabniki. Osnovno vodilo Access Consciousnessa® je opolnomočenje ljudi, da vedo, da vedo. Zajema modalitete, tehnike, orodja in procese, ki nam z več lahkotnosti pomagajo ustvarjati življenje, ki si ga želimo. Access Bars® so vstopna točka v svet jasnosti, neomejenih možnosti in izbir, kjer smo lahko to, kar smo in ne tisto, kar od nas pričakuje okolica ali pa morda kar mi sami. Z njihovo pomočjo postajamo veliko bolj dovzetni za vse kar se dogaja zunaj in znotraj nas in ker je orodij zares veliko, vedno izberemo tisto, ki v danem trenutku deluje za nas.

Access Consciousness® orodja so primerna za vse in vsakogar, saj so brez kakršnihkoli neželenih stranskih učinkov. Lahko jih uporabljamo v domačem okolju, v vrtcih, šolah, pri svojem delu pa ga uporabljajo in vanj vključujejo tudi psihologi, vodje, trenerji, fizioterapevti, maserji, kiropraktiki in drugi.

Ste zaskrbljeni glede prihoda novega družinskega člana?
Privoščite si sproščujoč tretma, ki vam pomaga odstranjevati nakopičeni strah in tesnobo, negativne misli, občutke in čustva, povezane z bližajočim se porodom. Hkrati pa tako nazaj prikličemo mir in umirjenost telesa in duha, izboljšanje zaupanja, lahkotnost. To je pomemben prispevek za vašega še nerojenega otroka.

Spoznajte kakšen doprinos so lahko telesni procesi Access Consciousness® v obdobju perimenopavze. Na ta način lahko vzpostavite povezavo s svojim telesom, ga negujete in naučite izpustiti vse tiste zgodbe, ki vas zadržujejo in prepričujejo, da je to življenje edino resnično in da je v točno določenem obdobju pač normalno, da se dogajajo določene spremembe. Dovolite si spoznati orodja, ki vas bodo osvobodila vseh omejujočih se prepričanj, misli, idej in boste tudi skozi to obdobje zapluli z lahkoto, radostjo in veličastnostjo.

Učinki Access Bars® tretmajev:

 • umirjenost in povečan občutek miru
 • zmanjšanje stresa
 • povečana energija
 • izboljšan spanec
 • več kreativnosti
 • izboljšani odnosi
 • lajšanje pooperativne bolečine
 • zmanjšanje stresa pri bolnikih z rakom
 • boljše ravnotežje med delom in družino
 • večja jasnost
 • pozitivni učinki na demenco
 • zmanjšanje simptomov depresije
 • zmanjšanje anksioznosti
 • nižji krvni tlak
 • podpora na fizičnem, psihičnem in duhovnem nivoju…

Access Bars® so tudi znanstveno potrjeni. Več strokovnjakov iz področja nevroznanosti je poročalo o spremembah v možganskih valovih, vse od beta valov do veliko bolj sproščenih valov. Te spremembe so bile opažene že po prejemu enega Access Bars® tretmaja, ki traja 60-90 minut. Četudi imamo kdaj premalo časa za celotno izvedbo, lahko Barse opravimo tudi v krajšem času cca. 20 minut, kar je še vedno veliko bolje, kot da jih sploh ne bi prejeli. V Energy Psychology Journal je bila v letu 2017 objavljena raziskava, ki je pokazala, da 90-minutni tretma Access Bars® občutno zmanjša resnost tesnobe in depresije.
Vabljeni k ogledu posnetka, kjer nevroznanstvenik dr. Jeffrey L. Fannin opisuje razliko med posnetki termografije možgan pred tretmajem Access Bars® in po njem.

 

 

Tudi dr. Lisa Cooney in Linda Adamowski sta opravili termometrijo pred in po Barsih in prikazali spremembe.

 

 

Orodja za krepitev moči, ki vam jih predstavljamo, opolnomočajo na področju, ki ga želite izboljšati.

Vsak trenutek imamo na voljo nešteto možnosti in izbir in le od nas samih je odvisno katero bomo izbrali. Ni napačne izbire, je le izbira, ki nas vedno pelje naprej v prihodnost.
Prisluhni in enostavno bodi to, kar si.

Če še vedno dvomite, hkrati pa vas vaša radovednost nagovarja k temu, da bi jih preizkusili, si enostavno rezervirajte termin in si dovolite biti ta možnost in izbira. Le kaj je še mogoče?

SKRB ZA ZDRAVJE

ZDRAVE DOJKE

Vsaka ženska se vsaj enkrat v svojem življenju sreča z izzivom, povezanim z dojkami (spremembe ob odraščanju, bolečine, zatrdline, ipd.). Dojka predstavlja sekundarno spolno značilnost in je simbol ženstvenosti in plodnosti. Ob opažanjih, da dojke še vedno predstavljajo tabu temo, saj kljub informacijam, ki so nam na voljo, ne poskrbimo tudi za ta del sebe kaže, da je osveščanje o tem še kako pomembno. Samo s poznavanjem sebe in svojega telesa lahko ob morebitnih nepravilnostih pravočasno ukrepamo. In le s primernim načinom življenja, ki zajema vse od osnov dihanja, prehranjevanja, načina življenja in okolja v katerem živimo, lahko poskrbimo za zdrav vsakdan. Poskrbimo sami za svoje psihofizično zdravje, ga varujmo in krepimo na vse možne načine ali pa poiščimo ustrezno osebo, ki nam bo pri tem pomagala in nas usmerjala.

S kakršnimkoli izzivom se v življenju srečamo je prav, da ga sprejmemo in se iz njega skušamo kar se da največ naučiti. Kaj pa je tisto, kar nam bo pomagalo na tej poti do osvobajanja, najbolje ve vsak zase. Le prisluhniti si je potrebno in temu vztrajno slediti.

S širjenjem znanja o zdravih dojkah želimo biti doprinos predvsem k boljšemu, lahkotnejšemu življenju, ki pripomore h krepitvi zdravja, podaljševanju življenja, preprečevanju bolezni, predvsem pa k zmanjševanju neenakosti v obravnavi posameznikov. To so pomembni dejavniki, ki močno prispevajo k večji kakovosti življenja in hkrati na drugi strani tudi k stabilnemu zdravstvenemu sistemu.

Tečaji oz. delavnice so namenjene obema spoloma vse od dobe odraščanja oz. pubertete dalje. Zakaj? Ker le tako že v času odraščanja pripomoremo k zagotavljanju optimalnega razvoja, ki dolgoročno vpliva na zdravo in kakovostno življenje ter posledično pripomore k čim bolj aktivnemu staranju. Na tak način že mlade posameznike spodbujamo k skrbi in ohranitvi lastnega zdravja, saj nam zdravje še vedno v večini predstavlja najvišjo vrednoto.

 

ZDRAVE NOGE

Za vse bolezni velja, da je boljša preventiva kot kurativa. Tudi pri boleznih ožilja je na prvem mestu zdrav način življenja z veliko gibanja, zdrave hrane in primernim delovnim okoljem, ki na nas deluje pozitivno. Nekaterim ljudem krčne žile ne predstavljajo nobenih težav, pri drugih pa se zaradi tega lahko pojavi kronično vensko popuščanje, ki marsikdaj vpliva na poslabšanje osnovnega bolezenskega stanja. Bolezen je lahko dedna in v veliki meri odvisna tudi od načina življenja. Stanje lahko poslabša dolgo časa stoječe/sedeče delo, povišana telesna teža, neudobna in pretesna oblačila in obutev, premalo gibanja, izpostavljenost toploti oz. vročini, hormonske spremembe v času nosečnosti. Le s primernim načinom življenja in poznavanjem svojega telesa lahko pravočasno ukrepamo, izboljšamo samo stanje in preprečimo poslabšanje.

In ker pojav krčnih žil ne predstavlja le lepotne težave, ampak se ob neustreznem zdravljenju lahko pojavi še cel kup dodatnih zapletov, je ustrezno in pravočasno zdravljenje izrednega pomena. Sami si sicer lahko pomagamo predvsem tako, da spremenimo način življenja, se poučimo o dejavnikih tveganja in v primeru, da presodimo, da sami temu nismo kos, poiščemo strokovno pomoč. Ali je zaradi pojava krčnih žil potrebno zdravljenje lahko presodi le za to usposobljeni zdravnik specialist, ki po temeljitem pogovoru in pregledu dobi dovolj informacij za to, da svetuje o ustreznih načinih morebiti potrebnega zdravljenja.

Na delavnici bomo poleg teoretičnega dela tudi praktično predstavili enega izmed pomembnih ukrepov, ki vpliva na manjše pojavljanje dodatnih krčnih žil – to je kompresijsko povijanje nog, saj stiskanje ven s primerno kompresijo ne samo blaži simptome ampak tudi preprečuje napredovanje bolezni. Kompresijska terapija pomeni uporaba in nošenje kompresijskih nogavic in povijanje nog z elastičnimi povoji. V nekaterih primerih je uporaba kompresijskih nogavic oz. uporaba elastičnih povojev potrebna celo življenje, pri nekaterih zdravstvenih stanjih pa je kompresija odsvetovana.

Ne glede na starost, spol in način življenja je prav, da na vsakem koraku skrbimo za svoje zdravje – psihično in fizično. Četudi morda danes nimate težav, vam omenjeno lahko pripomore k temu, da bo vaš vsakdan lahkotnejši, bolj sproščen, hkrati pa boste tako zmanjšali možnosti za pojav omenjenih težav v kasnejših letih.